V Bratislave bude prednášať držiteľ Nobelovej ceny Eric Maskin

17.04.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Do Bratislavy príde držiteľ Nobelovej ceny za ekonómiu Eric Maskin.
Študenti ekonomických smerov a odborná verejnosť sa s ním môžu stretnúť vo štvrtok 24. apríla o 16.00 h v Aule Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, kde bude prednášať na tému Finančné krízy: prečo vznikajú a ako ich riešiť.
"Teší ma, že aj študenti najväčšej slovenskej univerzity sa budú môcť stretnúť s významnou osobnosťou svetovej ekonómie profesorom Ericom Maskinom," povedal rektor UK v Bratislave Karol Mičieta. Podotkol, že záujem o matematiku vzbudili v Maskinovi nadšení učitelia. "To je aj poslaním našej univerzity – ukázať študentom čaro objavovania nových vedeckých obzorov a podporovať ich v tomto bádaní. Verím, že k tomu prispeje i prednáška profesora Maskina," dodal rektor.
"Na prednášku sa treba registrovať na internetovej stránke www.uniba.sk/maskin. Vstup je voľný," informovala Andrea Kučerová z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK v Bratislave.
Prednášku organizuje UK v Bratislave spolu s Nadáciou Tatra banky a Centrom pre ekonomický výskum a postgraduálne štúdium CERGE-EI v Prahe.
 

Vyberte región